top of page

Rondom De Boschberg zijn er veel leuke dingen te beleven. Ga bijvoorbeeld een dagje winkelen of heerlijk uiteten in de lekkerste restaurantjes uit de buurt. 

Winkels

In het hoogseizoen is op loopafstand bij het Aquacentrum een kampwinkeltje voor verse broodjes en andere eerste levensbehoeften. Kijk voor de openingstijden op het informatiebord bij de receptie. Dichtstbijzijnde supermarkten (Albert Hein en Lidl) zijn op 7 km te vinden in Biddinghuizen.

Ook in Dronten (+ 18 km) vindt u een keur aan supermarkten in het nieuwe winkelhart: Deen, Jumbo, Aldi en Albert Hein.

Eten buiten de deur

Eetgelegenheid op loop/fietsafstand.
De Klink : 10 min fietsen, 25 min wandelen langs het Veluwemeer.
A la carte en plate service. Eten aan het water.

Snackgelegenheid op loop/fietsafstand.
Aquacentrum: 10 min lopen, 4 min fietsen. Goed voor een softijsje of patatje met. Alleen open in het recreatieseizoen.

Kijk op de website voor de openingstijden.

Restaurant op loop/fietsafstand.
Bremerbergsehoek: 20 min lopen, 8 min fietsen. Drijvend terras op het water. Heerlijke Tapas. Kijk op de website voor de openingstijden.

Strandpaviljoen op loop/fietsafstand.
Bremerbaai: 20 min lopen, 8 min fietsen. Lekker zitten aan het water, groot strand, speeleiland en er kan in 1.80 meter diep gezwommen worden. Kijk op de website voor de openingstijden.

Wat verder weg, maar wel op fietsafstand.
Restaurant Beachclub NU: Richting Elburg, voor de brug op de Bremerbergdijk nummer 10. Uitkijken over het Veluwemeer. Groot terras.

Met eigen vervoer zijn er legio mogelijkheden.

Restaurant Zuid-Zoet-Zout: Richting Harderwijk op het terrein van de camping Flevostrandbad van Molecaten. Groot zonnedek en uitkijken over het water.

Hotel Restaurant Hardersluis: Richting Harderwijk voor de rotonde richting Harderwijk/Zeewolde/Lelystad linksaf slaan, naast de jachthaven Hardersluis. Plateservice, grote lounchmogelijkheid en uitkijk op de jachthaven.

De Rede van Dronten: In Dronten is het goed toeven bij de Eterij en Drinkerij De Rede aan de Rede aan het Redeplein, midden in het centrum, vlakbij De Meerpaal. Heerlijke a la carte gerechten, goede bediening en service. 

Pannenkoekenhuis Hans en Grietje: Voor onze kleine gasten is het Pannenkoekenhuis Hans en Grietje een uitstekende plek om lekker pannenkoeken te eten. Vrij parkeren, spelen tijdens openingstijden en toegang tot wandelroutes.

Activiteiten

De onderstaande link is een link naar een agenda van activiteiten in Flevoland.

Je kunt instellen hoeveel activiteiten je wilt zien. http://www.ookflevoland.nl/evenementen-widget/

Wandelen in Flevoland

Spijkbos: In Flevoland beheert Staatsbosbeheer de grootste loofbossen van ons land. Je kunt er urenlang rondwandelen en genieten van de rust en de ruimte. Het Bremerbergbos omvat het zuidelijk deel van boswachterij Spijk-Bremerberg en is aangelegd tussen 1968 en 1975. De eerste aanplant bestond voornamelijk uit pioniersoorten als populier en wilg. Nu de bosbodem geleidelijk aan rijper wordt, krijgen ook eiken, essen, esdoorns en beuken een kans. Maar er zijn ook veel open plekken gecreëerd en struiken aangeplant. Wie er een kijkje wil nemen kan uit verschillende wandelroutes kiezen. De naam het Spijk komt uit een ver verleden, toen vissers nog de Zuiderzee bevoeren en er hun netten uitwierpen om aan de kost te komen. In die dagen lag er voor de kust een zandbank die Het Spijk werd genoemd. De zandbank werd later bij de inpoldering van Flevoland opgenomen en vormt vandaag de dag de kern van het Spijkbos. Het spijkbos is aangelegd tussen 1965 en 1973, bestaat voornamelijk uit dennen en sparren, omdat zij het beste gedijen op de zandige bodem. De naaldbomen worden regelmatig afgewisseld met dichte struiken, getooid met scherpe doorns en oranje bessen. Dit zijn duindoorns; struiken die zich prima thuis voelen op het droge, schrale zand. Op plaatsen waar de bodem van betere kwaliteit is, zijn ook loofbomen aangeplant, zoals populieren, eiken en essen.

 

Laarzenpad: Op 5 minuten lopen vanaf de Boschberg begint het laarzenpad, tegenover de ingang van bungalowpark de Bremerberg. Het pad is m.b.v. vrijwilligers begin 2011 opnieuw uitgezet. Er zijn 3 overgangen over de Strandgaperbeek gemaakt waarover men kan lopen. Het pad is ongeveer 4 km lang en is zeer de moeite waard om te bewandelen. Vanwege alle leuke slingerpaadjes is het ook een leuk avontuur voor de kleintjes vanaf 3-4 jaar.

 

Voor wie van stevige wandelingen houdt en de polder beter wil leren kennen is gastvrij wandelen bij de Flevolandse boer een aanrader. Op de website Op de kuierlatten staat een aantal wandelingen langs, over en door de akkers, weilanden en wijngaarden van Flevolandse boeren beschreven. Van harte aanbevolen zijn het Schoklandpad bij Schokland, het Riverduinpad bij Lelystad en het Vuurtorenpad bij Marknesse.

Als u hulp nodig heeft

Huisarts Biddinghuizen

Huisartsenpraktijk Biddinghuizen
Cultuursingel 4
8256 AM BIDDINGHUIZEN
Tel: 0321-331414
Spoed: 0321-331444
Receptenlijn: 0321-331414
De praktijk is iedere werkdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Koffiepauze: van 10.00 tot 10.20 uur. Lunchpauze: van 12.30 tot 13.30 uur.

 

Dierenarts Biddinghuizen / Dronten

Deltadierenartsen
Dronten De Dieze 6b: 0321 - 31 21 52
Biddinghuizen Plein 5C: 0321 - 33 28 88

Dierenkliniek Dronten
De Rede 20 8251 EV Dronten
Tel: 0321-317017

Bij echte calamiteiten (brand, ongeval, geweld etc.) belt u eerst 112, daarna belt u de beheerder van het park de heer Tom Schröder 06-53716489

bottom of page